След като Илон Мъск многократно ни обещаваше хуманоиден робот, най-сетне дойде

...
След като Илон Мъск многократно ни обещаваше хуманоиден робот, най-сетне дойде
Коментари Харесай

Илон Мъск показа робота на Tesla

След като Илон Мъск неведнъж ни обещаваше хуманоиден робот, най-накрая пристигна и дълго чаканият ден. Компанията му най-накрая представи за пръв път Optimus.

За негово страдание и по негова виновност (тъй като го отлагаше постоянно)Xiaomi го изпревариха с няколко месеца - през август те представиха . Но да създадеш втория хуманоидния робот в света също си е достижение. 
 Корнелия Нинова не дава оставка. Засега 3 окт 2022 | Въпреки срутва на вота за левицата, ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и членовете на Изпълнителното бюро...
Нека разгледаме какво се знае за робота на Tesla.

Прототипът се появи за една минута на годишния Tesla AI Day, разноски се постепенно и помаха на публиката. Представянето му не беше изключително решително, само че пък Мъск изясни, че роботът за пръв път се движи без кабел, който да го поддържа изправен. Освен това машината е резултат от под година разработки.



" Роботът може да прави много повече от това, което ви показахме, само че не желаеме да падне по лице ", разясни Мъск. Компания показва и още една версия, която се появи на сцената, поддържана от хора, само че и тя ще е в положение да върви в най-скоро време.

Роботът на Tesla, съгласно видеото, показано от компанията, може да извършва елементарни задания. Съществуващите хуманоидни роботи нямат мозък и способността сами да вземат решение проблеми. Optimus на собствен ред ще бъде извънредно кадърен, хвали се Мъск.

Очаква се той да е на всеобщия пазар след 3 до 5 години, а съгласно Елон Мъск, в случай че производството е задоволително огромно, той би могъл да коства под 20 000 $.

Освен цената, по мнение на Мъск, преимуществото му пред конкуренцията ще е и способността му да се движи и ориентира без значение и да работи самостоятелно - благодарение на системата за автопилот на компанията.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР